November 29, 2011

sanah helwah. :)

sori zul;curi gambar kat fb. :)

kiki. ;)
salam and morning;
29 november;
happy birthday to you;
happy birthday to you;
happy birthday to kiki and zul;
happy birthday to you.

selamat hari lahir nur sakinah ismail
dan zulfadzly hassan.
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki oleh Allah.

sincerely;
aton.wieyah.safri

November 24, 2011

banjir

salam

musim hujan dah start skang;
adoyaiiiiiii
ada hint2 nak banjir;
kalo banjir habislah kami disini,
terperangkap.

notakaki: mood mengemas stok makanan. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

November 1, 2011

baksis. :)


salam

johor best!
baksis best!
jumpa dengan org felda best!
jadi fasi best!
semuanya best!
pemergian ke kota tinggi bukanlah satu yang sia-sia
kerana trip ni sgt best.
nice programme with nice people;
thanks a lot for all the memory. :)

October 15, 2011

awesome;penang


salam
and evening guys;
just went back from penang last night;
its an awesome trip
iloveit;
thanks everyone
love u guys.

October 5, 2011

PESTA KONVO




salam

habis pitis saya di pesta konvo
gila meriah pesta konvo sini
aku beli baju;tudung;shawl;
HAHA. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

battery slow

salam

penat!

sincerely;
aton.wieyah.safri

September 30, 2011

JPA

salam

result JPA dah keluar.

resultnya: TIDAK BERJAYA

notakaki: rezeki tidak berpihak kepada saya;
tidak mengapa. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

September 27, 2011

saya redha!


salam

kenapa kita susah nak faham orang lain?

notakaki: aton rasa aton bukanlah jahat sangat.
masih tahu menjaga hati dan perasaan orang lain.
jadi tolong fahami aton.
and don't expect too much from me. -.-

p/s: jangan risau;saya masih bahagia bersam kawan2 tersayang. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

September 13, 2011

uum life. :)

new matrix card

pashmina uum. :)
at Islamic law class. :)
semah n poshes
nak join gadis melayu. :)
salam

start a new life here;
may Allah bless on all of us.
started with the orientation week,
everything was okay.
and on Sunday we just get started with the class
on this semester, i have to attend for 5 class and 1 class for ko-k,
3 law subjects.
first week here, always missing to find the class;HAHAHA
INSYALLAH for the 4 years to be here everything will be okay
please pray for all of us here. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

September 5, 2011

GREAT!


Salam

...opposite attracts. Bad girls go for good guys. True much?
tapi janji Allah dalam kitabnya jangan kita lupa,
"A good woman is for a good man and vice versa". (surah an- Nuur ayat 26)

i bought this novel last week,
a day before eid,
it's such a great novel from a singaporean novelist,
which had so many lesson for us,
to guide us to change our attitude and behaviour
and back to our Creator,Allah,
and to guide us for searching our love,partner, soulmate and so on.

Hidup ini tak boleh berdasarkan 'saya-suka-awak' dan 'awak-suka-saya'
and we live happily ever after. Hidup ini ada duri dan ranjau. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

September 3, 2011

raya dah habis!

salam

dah habis beraya
so sekarang mood mengemas barang utk menuju ke uum
banyak sangat nak kena kemas ni
haru la hidup macam ni
so kepada semua kawan2 ku
selamat belajar kembali ye
setelah lebih kurang 6 bulan bercuti brsenang lenang
HAHAHAHA.

sincerely;
aton.wieyah.safri

August 31, 2011

raya dan merdeka!


salam

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
maaf zahir dan batin
ikhlas daripada saya
robiaaton adawiyah binti safri.

hari ni merdeka;
SELAMAT HARI MERDEKA.

sincerely;
aton.wieyah.safri

August 12, 2011

bulan ramadhan.

salam

bulan ramadhan bulan yang mulia,
bulan melaksanakan pelbagai ibadah,
bulan yang menghilangkan segala sengketa,
bulan yang paling bermakna,
alhamdullilah
aku masih mampu menunaikan kewajipan umat islam itu
aku bersyukur kepada-MU ya Rabbi.

sincerely;
aton.wieyah.safri

formspring.me

~life;love~everything... http://formspring.me/atonwieyah

August 2, 2011

puasa!

salam

rasa macam lama sudah tidak ku update belog ini
hehehe
ampun ye;saya sgt busy
sebab tu la xsempat update.
btw;selamat berpuasa buat seluruh umat islam di dunia
semoga ramadhan kali ini menjadi ramadhan paling terbaik buat kita
dan semoga kita semua mampu untuk melipat gandakan ibadah
pada bulan yang mulia ini.

sincerely;
aton.wieyah.safri

July 28, 2011

end of work!

salam

alhamdullilah
after 2bln lebih aku keja
akhirnya aku dah benti keja secara rasminya.
bolelah merasa duit gaji
dan merasa pahit getir sementara bekerja
mcm2 dugaan
terlalu bnyk brsabar
dan mcm2 lagi.

July 17, 2011

UUM= dekat dengan rumah

SALAM

UUM=bachelor of legal studies.

rasanya semua orang dah cek result upu kan?
dan keputusannya aku dah agak
tapi nak sedapkan ati cek la jugak
see kan aku dah kata
aku xnak pegi jauh2 dah
so kenala campak kat uum
bak kata sarah iman
Allah tahu apa yg dah Dia tetapkan utk aku
maybe kalo aku blaja kat kl nanti
aku xberapa belaja sgt
dok melagha plak
so lepas ni uum di hatiku pulak
ye dak legasi uitm shah alam
yang bakal mnjadi pelajar uum.HAHA

apa pun selamat belajar kembali la ye
xsabar nak jumpa semua org nnti;HAHA. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri




July 12, 2011

for you my dear future husband

salam.

Sekiranya
kita cinta kepada manusia,
tak semestinya manusia cinta kepada kita,
Tetapi sekiranya
kita cinta kepada Allah
nescaya cinta Allah tiada penghujungnya.

Sekiranya
kita cinta kepada manusia
kita akan cemburu kepada orang yang
mencintai orang yang kita cintai
Tetapi sekiranya
kita cinta kepada Allah
kita akan turut mencintai orang yang
melabuhkan cintanya kepada Allah juga.
Ya Allah
andainya dia adalah jodoh
yang ditetapkan oleh-Mu kepadaku
Maka,
campakkanlah ke dalam hatiku
cinta kepadanya adalah kerana-Mu
dan campakkanlah ke dalam hatinya
cinta kepadaku adalah kerana-Mu.
Namun,
andainya dia bukanlah jodoh yang
ditetapkan oleh-Mu kepadaku
berikanlah aku kekuatan agar pasrah
dalam mengharungi ujian
yang Kau berikan kepadaku.

-Sajak Aminah Qutb buat bakal suami-

July 1, 2011

selamat hari tua!


salam
happy birthday to you!
happy birthday to you!
happy birthday to fiqrun;
happy birthday to you.

selamat hari lahir
selamat hari tua
sanah helwah
happy birthday
swit 19.

semoga panjang umur n murah rezeki
duit banyak jgn lupa belanja aku. :)
selamat mencari lisa;yuna;nora.
HAHAHAHAHAHAHAHA.

Sincerely;
aton.wieyah.safri

June 27, 2011

entah

salam

tak taw nak buat post pasal apa;
tp rasa nak sgt tulis;
apa pun saya rindu kawan2 saya. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

June 19, 2011

senyum tak perlu kata apa-apa

salam

berserah kepada Allah utk segala-galanya;
nescaya hidup akan sentiasa bahagia. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

June 7, 2011

HAPPY BIRTHDAY DEAR


SALAM

15 june 2011;
this post is tribute to my dearest friend;
happy birthday
selamat hari lahir
sanah helwah
semoga Allah panjangkan usia ko
and selalu murah rezeki
boleh la belanja aku...hehe
and semoga ko kawen cpt
boleh aku makan nasi minyak
and dapat anak buah baru;huhu

p/s: kalo nak hadiah balik la kedah ye;barulah boleh aku bagi.but dun worry there's something i had sent to you. :)

sincerely;
your 's sister;
aton.wieyah.safri

melaka-kl

Salam

alhamdullilah dah selamat smpai kedah dr kl smlm
home sweet home =.=
walopun banyk sgt dugaan smlm dgn keadaan bas
tu yg trlalu mnkutkan.

firstly;
sumpah nk ckp yg aku sgt penat brjalan
HAHAHA
thanks to sakinah n semua kwn2 aku kat melaka tu
trmasuklah kaum kerabat sakinah yg.
thanks to sarah iman too
sbb kasi tumpang umah
n tolong hantar ak g ktm n bas
thank u very2 much dear.

secondly;
trip kali ini mmg best
brjalan satu kl je
HAHAHAHA

ahad(5 jun)
serdang-kl sentral-subang-summit
HUHU
jumpa amirul izwan n shahrul
u know how much i miss u both.
akhirnya dapat gak jumpa
thanks mirul blnja wayang
citer tu mmg best
klako giler
thanks to shahrul sbb bawak kitaorg jln2
hehe;
p/s:cpt hbiskan novel best tu.

isnin(6 jun)
serdang-kl sentral-klang-shah alam-midvalley
aku g kisas semalam
rindu giler kat bumi waqafan tu
ambik sijil spm n sijil 1119
pastu g uitm ambik transkirp
tapi xdapat lg
kna isi borang dlu
pastu balik kl sentral
pergi mid smntara sarah nak balik dr klia
bli 2 novel plak kat mph
jumpa nisah fajar;huhu
and smlm brtolak blik kedah
naik bas yg terlalu mnakutkan
sbb bas tu rosak
geram aku dkt pak cik bas tu
apa2 pun kali ni punya trip mmg best
n skrg tnggu trip org kl blik kedah plak. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri



May 21, 2011

CJ

Salam

i'm just finished read this novel
and what i;m trying to said it is really superbbbbb
Hlovate is too superbbbb
jalan mencari Tuhan
Alhamdullilah. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

May 20, 2011

review NKTM


salam

smlm disebabkan ketaksuban aku nak menonton Nur Kasih The Movie
akhirnya aku brjaya juga menonton filem tu
everything is ok on my thought la
lagipun lain org lain pandangan
kan3?

tahniah buat Khabir Bhatia sebab mampu menghasilkan filem hebat tu
walaupun pada permulaan filem tu memang boring
and kalo sesiapa yg mmg lyn citer tu dr dulu
dia akan faham apa yg terjadi
sebab kalo sapa yg xpenah layan dlu
dia mgkin akan knl adam;aidil;nur je
tp xtaw pun kisah mereka
scene2 dalam filem ni sumpah lawa
aku suka setiap scenery yg diambil
tp ut tknik CGI tu aku rasa agak tak mnjd sgt
tahla sbb nmpk cam x real
tp yg lain mnutup ketidakjadian tu
lagu yg ada dlm filem ni mmg superbb
tahniah Hafiz Hamidun selaku pngarah music
mmg btol ada org kata script tu x diolah btol
xseimbang antara sedih dan gembira
maybe kalo bg Hlovate tulis seimbang kot?HAHA

walaupun ada gak yg scene yg nmpk plik
tp sbnrnya tu bkn plik
tp nak suruh korg fikirkn atas apa yg berlaku
mmg bnyk gila scene sedih
nak wat cmna dah jln hidup dorg cm uh
Allah sentiasa mnguji setiap org yg sbr
aku pun sampai menitiskan air mata tgok citer tu smlm
cerita yg bnyk mngajar kita utk kmbli kpd Yang Maha Esa
cerita yg mngajar kita erti pengorbanan sebenar.
aku bg 8/10 utk citer ni
walopun dlu aku xdela ikuti sgt wktu episod2 tu
tp crita ni bnyk bg pengajaran.
tahniah Khabir Bhatia n semua yg trlibat.

*notakaki: sapa yg rasa nak tgok;silakan n sapa yg rasa dia mmg xlyn citer ni;so xpayah pergi sbb nnti korg akn komen lebih.

sekian.

sincerely;
ayon.wieyah.safri

May 18, 2011

huh

salam

oke;
aton sudah mula stress tanpa sebab mlm ni
rasa nak nangis
k;thanx;bye

sincerely;
aton.wieyah.safri

May 17, 2011

OMG


SALAM

oke fine!
gara2 aku marathon princess hour
skang ak dah jd gila kat Lee Shin balik
OMG
sorry la Lee Yul
aku lebih syangkan Shin
jgn tnya knapa ye.huhu
iloveu Lee Shin@ Ju Ji Hoon.

notakaki: aku sedang berangan.

SINCERELY;
aton.wieyah.safri

May 16, 2011

GURUKU



TADIKA KEMAS KG KOLAM(1997-1998)


SK TUALANG(1999-2004)
SMKSB(2005-2007)


KOLEJ ISLAM SULTAN ALAM SHAH(2008-2009)

UITM SHAH ALAM(2010-2011)

SALAM
16mei2011
SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU-GURUKU
Terima kasih atas segala tunjuk ajar kalian semua
moga Allah akan membalas segala-gala ilmu yang dicurahkan
sesungguhnya saya berasa sangat bertuah dapat belajar bersama
kalian semua di keempat-empat institusi di atas
saya amat menyayangi kalian semua
ampunkan segala dosa-dosa saya terhadap kalian
SELAMAT HARI GURU JUGA
buat semua saudara-mara saya yang bergelar pendidik
pak long;mak long;pak ngah;mak ngah;pak lang;mak lang;pak jang;mak jang;mak teh.
terima kasih cikgu!

GURUKU TERSAYANG

Pagiku Cerahku
Matahari bersinar
kugendong tas merahku
di pundak

Selamat pagi semua
kunantikan dirimu
di depan kelasmu
menantikan kami

Ref :
Guruku Tersayang
Guru tercinta
Tanpamu apa jadinya aku
Tak bisa baca tulis
Mengerti banyak hal
Guruku terimakasihku

Nyatanya diriku
Kadang buatmu marah
Namun segala ma'af
Kau berikan

SINCERELY;
aton.wieyah.safri

May 15, 2011

sarah chantek!


salam
hari ni 15may2011
HAPPY BIRTHDAY kepada insan di atas
SARAH IMAN KHAIRUL AZHAR
may Allah bless on u always dear
do your best in ur final exam
i know u can do it
love you forever
imy
sarah chantekk
nak jumpa ko nanti. :)

notakaki: remember the 15thmay2009 incident at kisas; :/

May 11, 2011

DEAR YOU

P/S:Saya saja-saja menulis warkah ini;HAHA

Assalamualaikum

dear you;abang bakal suamiku yg tercinta.

abang,
ayang(cis mood nak menggatal ni) sja nak tulis warkah ni utk abang
Nak tahu kenapa?
sebab ayang syg sgt dekat abang
abanglah segala-galanya bg ayang bila kita kawen nanti
maaflah;2-3 hari ni mood nak kawen ayang menjadi-jadi plak.
HAHAHA

abang,
ayang xtawu lagi mcm mana rupa abang
sebab kita tak dipertemukan lagi oleh ALLAH
ayang xharap pun rupa abang macam aaron aziz ke,
remy ishak ke
ayang tak kisah pun
cukuplah sekadar sedap mata memandang
dan insyallah boleh menjadikan anak2 kita nanti comel sahaja
like father like son
like mother like daughter
hehe
ala lagipun ayang tahu sapa diri ayang
ayang bukanlah lawa macam siti nurhaliza ke
rozita che wan ke
ayang hanyalah manusia biasa saja.

abang,
ayang tak minta lebih dari abang utk jd suami ayang
ayang hanya minta suami ayang tu seorang yg beriman,
pandai hormat and jaga org tua,
boleh bertolak ansur
penyabar skit la sbb ayang ni kdg2 emo skit;hehe
hormat sedara mara
sebab kalo abang nak taw ayang ramai sgt sedara,huhu
akan sentiasa menyayangi ayang smpai mati
boleh membahagiakan ayang seumur hidup kita
kita manusia biasa abang
kita semua xde ada yg sempurna
jd ayang harap ayang dpatla jumpa abang suatu hari nanti
ayang akan tunggu pinangan dari keluarga abang.

abang
ayang xsabar nak jumpa abang
ayang nak hidup smpai ke tua n smpai kita meninggalkan bumi yg fana ni
ayang harap kita akan berbahagia selalu nanti
semoga kita akan dikurniakan zuriat yg soleh n solehah bila kawen nanti
yang akan sentiasa menggembirakan hati kita kala kita di hari tua
ayang sayang abang
semoga kita cepat bertemu ye abang.
ILOVEYOU.

notakaki: i'm still single but my heart is already taken.

sincerely;
your future wife,
aton.wieyah.safri

May 10, 2011

:)

salam

alhamdullilah
dah lulus test jpj kereta;
terima kasih inche jpj yg baik hati
takut n sgt cuak
but at last lulus gak.

notakaki:mahu senyum spnjg hari. :)

May 4, 2011

nota

SALAM

hari ni ak nk citer pasal interview sabtu lps
interview tu kat Holiday Villa Alor star
masuk je bilik interview kitaorg 5 org
bdk india;mizah;aku;dayah;tira.
bila nk stat dia suh perkenalkan diri
bila ak ckp ak ni KISAS dlu
trus sorg dr interviewer uh ckp
kisas?KIK?
yup;ak jwb;kg jawa
pas uh dia kata saya pun kisas dlu
kisas bumi waqafan
ouh
pas uh trus dia ckp arab ngn ak
kaif haluki?
aku:alhamdullilah;ana bikhoir.
trus 3 org interviewers uh ckp
ouh ada slank arab lagi;huhu
and bg ak interview uh brjln dgn lncr je
alhamdullilah.

notakaki:aku rindu kisas. :(

May 2, 2011

dosa

salam

kalau kita sakit itu maknanya kifarah kepada dosa kita
so;
banyakkan bersabar;
so;
aton silalah bersabar ye.

notakaki: i hate medicine. :/

April 28, 2011

bicara hati

salam

dengar la lagu ni PUTUS

Lirik Lagu Putus - Melda Ahmad

Aku duduk sendirian dikamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yg lain,
tergamakmu merobek hatiku.

Tapi setelah kau pegi aku
mendapat lebih baik darimu,
dia hargai aku,
dia sayangi aku
lebih daripadamu,
aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
tidak lagi bersamamu,
namun pastinyar nanti kau akan sedari,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku….

P/S: awak; tahu tak yg saya suka sgt dengar lagu ni lps apa yg terjadi
thanks to syamimi amalina sbb kenalkan lagu ni kat sya
thanks utk semua kwn2 yg selalu bg support kat saya
terutama roommate2 tersayang saya
saya selalu rindukan awak skrg
cuba bayangkan kejadian tu berlaku 2 mnggu sblum kita final n 3 hari sblum saya test law 2
saya tak tahu mcm mana nk berhadapan sgn semua itu
tp sya kuatkan???
saya mmpu juga hadapinya
dan alhamdullilah segala-galanya dah lps
saya berjaya juga utk semua exam2 tu
sya tahu yg Allah sayangkan saya sbb tu Dia nak uji saya dgn dugaan tu
tapi awak bagaimanapun tetap tak sedar kan apa yg berlaku atas saya
kalo awak nak tahu saya juga dgr lagu ni utk tenangkan jiwa
biarla org nak kata pa pun terhadap saya tapi sya tak kisah
saya ingat after dah tamat pengajian kita saya bole lupakan awak
tapi ternyata tidak
maafkan saya ye.

notakaki:selalunya kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baik,salah seorang mesti akan tergelincir-terlebih suka!~Novel Untuk Awak Teja Aulia~SYUD

SINCERELY;
aton.wieyah.safri

April 25, 2011

holiday villa.

salam

today
got confirmation letter from ukm
now;i know where is the place.HAHA
it is on 30 april 2011 at holiday villa,a.star.hehe
and all my friends budak2 utara un kat situ
yeay! dapat jumpa diorg
huhu
wani dah chop awal2 nk dok umh aku;huhu
ala;bestnya.hehe

notakaki: aku sedang gembira.

sincerely;
aton.wieyah.safri

formspring.me

~life;love~everything... http://formspring.me/atonwieyah

April 22, 2011

tiada tajuk.sekian

salam

apa lagi yang mampu aku katakan di sini
aku sudah tidak mampu menanggung beban di hati
penat diriku ini kadang-kadang
aku menangis seorang diri
kenapa dirimu membuatku begini
aku benci bila terjadi perasaan sebegini
mungkin Allah mahu menguji diriku insan yang lemah ini
untuk menilai sejauh mana kesabaran dalam diriku
aku sayangkan dirimu
tapi mengapa diriku ini terseksa sebegini rupa
aku sudah tidak tahan menghadapinya.

Perasaan ini tak dapat ku bendung
ampunkan hamba-Mu ini Ya Allah
aku sangat sayangkan dirinya yang Allah
aku mohon pada-Mu jika Kau tetapkan dirinya
adalah utk diriku;aku mohon pada-Mu dekatkan hatiku dgn hatinya.
aku berserah segalanya pada-MU.

notakaki: *aku menangis lagi malam ini*sobsob*

sincerely;
aton.wieyah.safri

H A T I

Salam

alhamdullilah
got ukm interview
but doesn't know yet when it is,
BUT
praise to Allah is the most important thing.

*notakaki: sometimes we must follow our heart said*iloveyou*

sincerely;
aton.wieyah.safri


April 20, 2011

formspring.me

~life;love~everything... http://formspring.me/atonwieyah

stalker

salam

taktaw nak tulis apa plak
tp gatal tgn nk tulis
HAHA
enjoy reading my friends blog.huhu
sometimes i'm being a good stalker.HAHA
SORRY.
love you all. :)

sincerely;
aton.wieyah.safri

April 19, 2011

tajuk apakah ini?

salam

banyak benda yang ingin diceritakan;
baca di sini ye.huhu

pertama sekali;MUET dah habis
so rasa ringan sikit kepata otak ni
tak payah berserabut sgt
so apa yg penting 'kerjasama'(eh2 mcm wonderpets plak)huhu
bukan la;apa yg pnting skrg ni ialah berdoa dan bertawakkal pada Allah
supaya kita semua dapat band 4+++.

kedua; aku dah habis buat QTI kereta
so; insyallah 10 mei nanti aku nak buat test JPJ,
i'll say hi to abg or akak JPJ.HAHA
bak kata shahrul nizam aku kena buat baik dgn JPJ tu
senang dia nak bg markah kat aku.huhu
thanks shahrul for the advice.

ketiga; pencarian kerja yg tidak berkesudahan
sampai hari ni masih tercari-cari
kerja apakah yang ingin aku lakukan
masa berlalu;tp apa2 income un xde.
so;skrg ni cpt siapkn resume kerja ko tu aton.huhu

keempat;sudah ada angan-angan ingin beli baju raya
HAHA;walopun raya lambat lgi tp aku dah nk bli bju ni.huhu
tp tema tahun ni masih dalam pertimbngn
tak tawu nak pakai kaler apa,
biru ke, hijau ke.HAHA
apapun aku kena bli before end of mei
sebabnya nanti xde tukang jahit nak ambik tempahan bju aku.
HAHA. :)

kelima;hari ini kena jaga orang sakit
HAHA;
aku masuk hospital la kan?huhu
aku masuk tapi bukan aku yang sakit
tapi sepupuku
demam teruk la tu smpai kena tambah air;
so aku kena la jaga dia sbb parents dia kerja.
so tugas aku adalah pengasuh+nurse.HEHE

walaupun banyak yg ingin aku ceritakan lagi;
aku sudah tidak larat;
aku rindukan segala kenangan kita bersama
wahai insan dihatiku.
bila aku rindu ko aku dgr lagu ini kenangan terindah :)
i love you and i miss you. :(

sincerely;
aton.wieyah.safri


April 13, 2011

Fools?


salam

i love this quote?
am i like that?
i'm sorry
but i still have feeling towards you
i can't changes it on this time. :(
am i fools because of i love you?

sincerely;
aton.wieyah.safri

April 12, 2011

in my heart :)

salam

nothing to say
but after got the result i praise to ALLAH
but a little bit worry about the Muet exam;
hope Allah make it easier.

what is on my mind and heart right now is
I miss Cempaka; Uitm Shah Alam too much
damn
and i miss all my friends too
all the memories is my mind
My dear friends;
i miss all of you too much
all of you had make my day always shining
in 11 months we were together
i love you all
and always thinking of all of you.
:(



April 11, 2011

L A W

salam

apa yg aku bole cakap alhamdullilah la dgn result aku tu
insyallah ada rezeki lg utk smbung law;
harapnya MUET uh band 4 la nnti; insyallah; ameen.


P/s:akunak jugak sambunglaw; akusayanglaw!

April 8, 2011

L E S E N D

Salam

semakin bosan di rumah
everyday do it the same routine
makan,tido,tengok tv,berbasikal,on9 fb uh aton wieyah safri
bole gemuk aku kalo mcm ni
makan xyah ckp ar
banyak beno.huh

tp aku dalam proses ambil lesen kereta skrg
huhu
bru je dapat L
and starting next week i have 8 hours class
lagi cepat lagi bagus
malas aku kalau lambat2
aku nak keja lg nanti.hehe

notakaki: sesungguhnya*aku*bosan

sincerely;
aton.wieyah.safri


April 6, 2011

s e d i h

salam

"Sesungguhnya setiap yang bernyawa pasti akan kembali kepada Pencipta-Nya".

Sumpah aku tacing mlm ni after tgok bersamamu;
sedih and sayu giler
kesian budak uh
nama dia Hakim
kesian dia terlantar sakit
muda-muda lagi
dan akhirnya dia kembali mengadap Pencipta-Nya
Allah Maha Besar.

Sincerely;
aton.wieyah.safri

April 3, 2011

g a m b a r REMIS

comelkan kitaorg?haha *akudahmulapersan*
comel lagi
cantikkan pantai ni
PANTAI REMIS

Sincerely;
aton.wieyah.safri

March 29, 2011

M E M O R Y

Salam

its 290311 today
HAHAHA
i think that i want to tell about a beach that we've went a month ago
huhu

PANTAI REMIS
kitaorg pegi situ 270211
thanks abe sbb bwk kitaorg pegi
kitaorg uh adalah aku, mimi,tini, tina n fiqrun
HAHAHAHA
tak de la lawa sgt pun pantai uh
air pantai tu kotor la
tak bole mandi pun
tp scenerynya subhanallah
lawa sgt
credits to abe sbb bawak dslr n bole la tgkp gambar banyak2.
hehe
kitaorg pegi dalam pukul 3 cam tu la
and then lepak smpai la pukul 7.huhu
ramai jugak org
and ada jugak org shooting kawen kat situ
huhu
banyak sgt gambar yg di ambik hari tu
seyes rasa berbaloi dpt pegi
sbb maybe dapat release tension before exam.huhu
thanks everybody;

March 28, 2011

s o r r y

salam

sorry seems to be the hardest word;
i like this song,
Blue ft Elton John.huhu

tonight;
if it is my mistake;
i'm so sorry;
:(

sincerely;
aton.wieyah.safri

March 26, 2011

f r i e n d s

Without friends no one would choose to live
~Aristotle~

March 24, 2011

k e r j a

salam

baru hari ke 5 di rumah
tp rasa mcm dah sebulan.huh
dah ada gaya nk cari keja ni..huhu
teramatlah bosan di sini
tu la mslhnya kalo time blaja mls nk blja
kalo time cuti bosan plak..
apa ni aton wieyah oi.............

MUET 5hb ni..OMG..
not prepared yet
how come is it..
HAHA
apa2 pun goodluck la muet uh

skang ni dah ada gaya nk demam ni
dah start batuk n pening
btol ckp sarul
timing btol nk dmm
pas dah hbis exam..huhu

March 23, 2011

HIBERNASI YG BOSAN

Salam

hari ni baru hari ke 4 kat rumah
dah bosan.mcm mana ni?

March 17, 2011

selamat tinggal

salam

hari ni 17 mac 2011
esok 18 mac 2010
esok ada last paper utk foundation in law
ECONOMY, the killest for me.HAHA
aku xberapa suka economy sbb rasa paper ni mcm add math
tp insyallah i'll try my best. :)

kalau 18hb adalah hari paper last
itu mknanya 18hb adalah hari last kita bergelar
pelajar asasi undang2 2010/2011
OH MY GUCCI
cepatnya masa berlalu meninggalkan kita semua
rasanya bru smlm kita dftr n knl.oh tidak

terlalu bnyk kenangan yg ditingglkn di uitm ni
kwn2 yg sgt aton syg
kehidupn yg perit di sini
dan mcm2.
iloveall the moments.

tapi apa2 pun good luck kat semua org utk paper last
iloveu all.
moga2 kita berjaya dlm hidup ini n jd lawyer.


p/s:bff ku ingat lg x jnji kita nk buka firm sma2 bila dah keja?
apa nama firm kita tu ek?
kita x decide ag kan.
HAHAHA

Sincerely;
aton.wieyah.safri

March 14, 2011

2 MORE

Salam

wow,
today is 14 march,
alhamdullilah done with law 3
i love u law 3
hope sir helmi will give great mark
thanks to all my friends
for all of your idea on our discussion every night
love u all.

just have two paper to go
really2 want to finish it up..
HAHA.
be patience aton.
time to study for the two paper more.

sincerely;
aton.wieyah.safri

March 12, 2011

salam

maaf aku tak dapat nak kawal emosi
hari ini dan seterusnya
entahla
mmg ak minta maaf

March 10, 2011

i love you


salam

i love you mtc 037
the first paper had make me down
the time was running very fast
i dont realize on that time.
omg
hopefully madam will give me a good mark
even though i know about my answer
it is not the best answer
how could i'm answering part c for an hour
supposed to be it only 40 minutes
i dont know what will be going on my mark
hope Allah make it ok
i have 4 paper after this
psycho, law3,global n econs(ak xska sgt econs,huhu)
hope Allah make it easier after this.
sincerely;
aton.wieyah.safri

March 6, 2011

luahan hati atonwieyah

salam

rasa macam nak update blog mlm ni.
ttiba je
berbekalkan broadband mimi yg laju ni
jom update
thanks mimi

rasa macam nak bercerita something kat blog
rupa2 nya asasi dah nk hbis la.
atonwieyah sedar ke x ni.
ko bakal kehilangan something
ok fine
ak ngaku aku suka ko
terus terang dr sudut hati aku ni
ko lebih dr seorg kwn bg aku la
thanks la jd kwn aku.
kita stat kwn bila stat cuti sem 1
pas uh sem 2 kita jd rapat
org selalu persoalkn cmna aku bole rapat ngn ko
dan aku xde jwpn utk soaln uh
cuma yg aku tahu ko adalah klasmate roomate aku.
aku mnta maaf kalo ada yg tnya ko plik2 pasal kita
sedangkan kita xde apa2 hubungan yg special
cuma aku rasa
ko bermakna bg aku
sbb kita slalu kongsi masalah bersama
lepak bersama kat big apple
thanks sbb slalu blnja ak
lepak kat tasik
study sama2 kat kfc
pegi hiking
pegi jalan2
n everything la
its seem to be meaningful towards me
thanks for everything eventhough ak tawu 1 fact
yg mmg mnyakitkan hati aku.
aku sedar bnda tu
tp maaf aku xbole nk deny.
i'm really sorry
sebab uh kot aku mcm nk main hide n seek ngn ko
tp aku xdpt nk wat bnda tu
tahla
ak mohon pada Allah supaya ak dapt hilngkn feeling uh
insyallah aku try my best.
dan aku cuba utk hilangkn sume bnda
dun worry pasal ni
biarkan kita macam ni je
best friends is better ko bg kita
tahla
and lastly
thanks kpd roommate2 trsyg sbb bnyk bg sokongn
i love you all
thanks for everything.

p/s: aku harap ko xyah baca post ni

sincerely;
aton.wieyah.safri

March 5, 2011

final

salam

its already the revision week
omg
next week is final exam.
good luck everyone.
love u

February 23, 2011

idk

i don't know why
but i miss the old you
i don't know why
but i think that you're really changed
i don't know why
but maybe jest my feeling
i don't know why
but i think that the more days we're together
the more closer we're
nice to know you
but lately i think i lost you somewhere
its seems like we're in our own world
like we're having a gap
i don't know why
what happen to old us
i don't know why
but it seems like ily
how i want to deny this feeling
i don't know why
but i'm really sick of thinking this
i'm really sorry.

sincerely;
aton.wieyah.safri

February 22, 2011

February 16, 2011

pagindah















salam

gila kan aku ni.
jap ag nk debate bole plak update blog.huh
ak tga mcm gila ni
lg 3 mnggu stgh je dah nk hbis asasi ni.
wah cptnya masa brlalu.
exam stat 10 mac until 18 mac.
omg

rasa sedih la nk hbiskan asasi ni.huh
rasa sedih nk tngglkn asasi
btol la org kta skjp je kita knl kita akn jd rpt kan?
kita knl xsmpai setaun
tp rpt ngalahkn org yg knl 5 taun
msti sedih gla on 18 mac t.
hbis exam t kita bru knl 11 bln.huh
cptnya masa brlalu
alih2 kita dah 19 tahun
sedeynya nk tgglkn korang sume
tringt sgala knangn kita brsama

my beloved classmate
tq for being my friends on 2 sem.
i love you all.
sorry for all mistake.
wani, my dear friend.iloveu.
u have being with me since the day we registered in uitm
mimi n tini
my beloved friends
ily n imy soon.
tina, my dear n new roomie this sem
ily n always remember time i'm with u.
pia, anis, nurul, qila,
tq for being my friends.
all of u make my day shine.
all of our moment will be in my heart n mind.
special thanks to fiqrun
who had being my bff for this sem in uitm
always with me.
tq for everything.
nice to know u more
n to share everything with u.
n dun forget our week routine.huhu
tq very much.
i'll always miss you.
meet me in malacca on june this year. :)
to shahrul, amirul, abe.
nice to know all of u
all of u make my life wonderful
make me happy
make me smile.(sbb suka sgt gado ngn korg)
HAHAHAHAHAHAHHA.
SORRY for all mistake and sakit hati or apa2.
hope our friendship will never end.
all of my friends that i dont mention name.
tq n love u.
nice to know all of u.

I LOVE YOU ALL & I'LL MISS YOU.

sincerely;
aton.wieyah.safri


February 5, 2011

entry ditengahari

salam

org slalu nmpk aton uh slalu gelak2 je
jarang nmpk muka muram
tp slalu nmpk muka garang
HAHA

sori la my dear friends.
aton mmg mcm tu
kalo sedih x suka tunjuk
tp kalo dah truk sgt
mulala air mata nk ngalir
and aton rasa sem 2 ni da bnyk air mata mngalir
and sifat garang uh mmg dah ada dlm diri aton
huhu..nasibla.
korang dapat kwn mcm aton ni
trutama klsmate2 ku yg trcnta
kalo kna mrh uh sori la

msti org kata aton uh nmpk kuat
tp x pun sbnrnya
aton insan lemah
yg slalu mnyeksa jiwa sndiri
ampunkan aku hati n jiwaku
aton x pndai nk crita kat org mslh aton
aton akn smpn
but if bnda uh dah lbih thpnya
aton akn meletup
mcm gunung berapi
meletup
nak marah org, stress ttba2
mcm cti CNY ni.
sgt xmnarik walopun sptotnya mnarik
aton dah jd stress sgt
and mslhnya skang adalah hati
aton sila bersihkn hati anda
fikirkn masa depan anda
habiskn asasi anda
jgn fikirkn org lain
yg x mmbri mkna pada hidup anda.
i love this word"no man, no cry".

SORRY EVERYBODY
I CAN'T MAKE IT THIS CHINESE NEW YEAR A GREAT HOLIDAY.

Sincerely;
aton.wieyah.safri


February 1, 2011

kawan

salam

kawan yang baik adalah kawan yg sgt memahami kwnnya itu
thanks for being my friend here
who make me smile
make me laugh
i appreciate all those thing you made for me
always pray for you
you;re the best thing.
always thinking on you
thank you very much my dear friend.

sincerely;
aton.wieyah.safri

January 31, 2011

doa

salam

YA ALLAH selmatkanlah sahabat2 ku di Mesir
moga-moga mereka selamat dalam keadaan genting di sana..
ameen.

January 30, 2011

tonite

Salam

~If I say I love you, it does mean that I love you, and when I say I hate you, it means
that I really hate you. So, please understand me~


sincerely;
aton.wieyah.safri

January 23, 2011

bergembira di sini..
berehat seketika
cantik kan??
salam

setelah penat mendaki broga last week
minggu ini aku wat gila ag
slps abis mnonton khurafat
di sunway pyramid itu
ttiba muncul idea utk berice skating
credits kpada roomieku yg bersmngt
huhu
akhirnya kami berskating beramai2..sgt best
walopun bnyk duit mlyg tp its great..
i love it..
kalo jatuh x pygh tnya bapa kali
trlalu bnyk
smpai hari ni pun masih terasa skit di seluruh badan
bengkak kat tgn un x hilang ag..
HAHAHAHAHAAHA

January 16, 2011

i praise to ALLAH

at rumah 4 musim bukit cerakah
ramai giler umat manusia kat sini


Salam

alhamdullilah
akhirnya impian aku jd kenyataan
impian nak naik broga hill trcapai
scenery nye subhanallah
lawa gler
thanks to all my friends who join me in this trip
and special thanks to my bff
walopun skit kaki gak
tp knangn smlm sgt best
and after broga hill we went to cerakah
its a great
i love that moment
tq so much my dear friends.


aton.wieyah.safri

aton.wieyah.safri

my big family. :)

my big family. :)
love all these people.

next birthday 120912

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

irama & lagu